Perbezaan Antara Sodium Laureth Sulfate Dan Sodium Lauryl Sarcosinate

PERBEZAAN ANTARA SODIUM LAURETH SULFATE DAN SODIUM LAURYL SARCOSINATE

Apakah ia:
Sodium Lauryl Sarcosinate berasal dari sarkosin, asid amino semulajadi yang terdapat dalam tubuh manusia dan hampir dalam setiap jenis bahan biologi dari haiwan hinggalah ke tumbuhan. Sarkosin kami ​​dibuat daripada minyak kelapa.

Apa yang fungsinya:
Natrium Lauryl Sarcosinate adalah pembersih dan agen busa yang membantu keberkesanan bahan pencuci diri termasuk ubat gigi.

Kenapa kami menggunakannya:
Kami memilih sodium lauroyl sarcosinate kerana ia sangat ringan, tetapi juga sangat berkesan. Tambahan pula, ia termasuk dalam Buku Bahan Kimia Hijau dan juga Penjagaan Badan Premium Whole Foods – dua kelulusan yang mengesahkan keyakinan kami terhadap keselamatan dan kehebatan ramuan ini.

Kenapa kami menjelaskan hal ini:
Seorang pelanggan baru-baru ini meminta kami untuk menjelaskan adakah sodium lauroyl sarcosinate adalah sama seperti sodium laureth sulfate, jadi kami fikir eloklah kami memperjelaskan masalah ini kepada siapa saja yang mungkin ingin mengetahui hal yang sama.

Penjelasannya:

Pengguna mungkin keliru kerana ianya mempunyai inisial yang sama (SLS), tetapi Sodium Lauryl Sarcosinate dan Sodium Laureth Sulfate BUKAN bahan yang sama.

Sodium Lauryl Sarcosinate hanya sama dengan Sodium Laureth Sulfate kerana kedua-dua adalah bahan pembuih.

Penilaian keselamatan yang komprehensif yang diterbitkan dalam International Journal of Toxicology menyatakan bahawa Sodium Lauryl Sarcosinate tidak dijangkakan mempunyai potensi racun atau membahayakan dan ianya tidak mempunyai kesan mutagenik, menjengkelkan, atau sensitif, malah ianya asid amino semulajadi dan sudah pasti ianya lebih mahal dari Sodium Laureth Sulfate atau produk produk yang menggunakan SLS.

Biar alah membeli tetapi menang memakai…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *